Νέο κτίριο γραφείων στους Αμπελόκηπους

27 Ιουλίου 2018
Οι A&D Architects and Designers προχωράνε στην μελέτη και επίβλεψη ενός νέου επταώροφου κτηρίου στους Αμπελόκηπους του Δήμου Αθηναίων. Το νέο κτήριο, συνολικού εμβαδού 6896,03 μ2, θα περιλαμβάνει καταστήματα, γραφεία και χώρους διαλέξεων, καθώς και χώρο στάθμευσης σε τρία υπόγεια επίπεδα.

Οι μελετητές έχουν δώσει ιδιαίτερη προσοχή στη μορφή και τη χωροθέτηση του νέου κτηρίου, ώστε αφενός να εντάσσεται αρμονικά στο υπάρχον δομημένο περιβάλλον και στη γεωμορφολογία της περιοχής και αφετέρου να ξεχωρίζει, αφήνοντας το αποτύπωμα της εποχής και των δημιουργών του. Το βασικό στοιχείο της μορφολογικής λύσης που επιλέχθηκε είναι η χρήση διάτρητων πανέλων από αλουμίνιο, στο χρώμα του οξειδωμένου χαλκού. Τα πανέλα λειτουργούν ως σκίαστρα στην κύρια όψη προς την Λεωφ. Αλεξάνδρας που έχει νότιο προσανατολισμό και στις πίσω όψεις, που οι απαιτήσεις για σκίαση είναι μικρότερες, εμφανίζονται ως ‘’στηθαία’’ ολοκληρώνοντας αισθητικά το σύνολο του κτηρίου.

Παράλληλα, έχει δοθεί έμφαση στην καλή ενεργειακή συμπεριφορά του κτηρίου. Επιλέγεται η χρήση υλικών μικρής ενεργειακής επιβάρυνσης στην κατασκευή, τοποθετούνται ενισχυμένα τριπλά υαλοστάσια, φυτεύεται ο περιβάλλον χώρος και μεγάλα τμήματα των δωμάτων, βελτιώνοντας το μικροκλίμα, και χρησιμοποιούνται φωτοβολταϊκά πάνελς για την τροφοδότηση του νυχτερινού φωτισμού.
e-genius.gr ...intelligent web software
Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ