Υπηρεσίες

Η εταιρεία A&D Architects and Designers προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών  περιλαμβάνοντας όλα τα στάδια που αφορούν σε νέα και υπάρχοντα κτίρια. Η πολυετής εμπειρία των μελετητών του γραφείου σε συνδυασμό με την συνεχή ενημέρωση στις σύγχρονες τάσεις, στα νέα υλικά και στη νομοθεσία, εξασφαλίζουν την άμεση ανταπόκριση και την πρόταση ολοκληρωμένων λύσεων σε κάθε αίτημα.

Αναλυτικά οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν:

Αρχιτεκτονική Μελέτη και Επίβλεψη νέων κατασκευών

Στην A&D Architects and Designers αναλαμβάνουμε την πλήρη αρχιτεκτονική μελέτη και επίβλεψη σε νέες κατασκευές, από τον αρχικό σχεδιασμό έως τη μελέτη εφαρμογής. Συνεργαζόμαστε τόσο με μεγάλες εταιρείες όσο και ιδιώτες και, στη διάρκεια της πορείας μας, έχουμε ολοκληρώσει με επιτυχία πληθώρα έργων που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων,Εμπορικά και Διοικητικά κτίρια, Κατοικίες, Τουριστικά Θέρετρα, Τράπεζες και Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα, Εκπαιδευτικά και Πολιτιστικά κέντρα.
Βασικός άξονας του σχεδιασμού είναι η δημιουργία κτηρίων που επηρεάζουν θετικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι βλέπουν και βιώνουν τον χώρο. Έχοντας ως προτεραιότητα τις ανάγκες των χρηστών, δίνουμε έμφαση στην καλή συνεργασία με τους πελάτες καθ’ όλη τη διάρκεια του σχεδιασμού και της κατασκευής, αναλύοντας προσεκτικά όλες τις διαφορετικές πτυχές που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Στόχος μας είναι η παροχή σύγχρονων και ρεαλιστικών λύσεων που να ανταποκρίνονται στο όραμά μας για μια αρχιτεκτονική προσανατολισμένη στον άνθρωπο.

Ανακαίνιση - Εσωτερική διακόσμηση - Εταιρική Ταυτότητα

Αναλαμβάνουμε την ανακαίνιση κατοικιών, καταστημάτων και επαγγελματικών χώρων. Με άξονα την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των κτιρίων, προτείνουμε λύσεις που να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των χώρων και ταυτόχρονα να δημιουργούν ένα περιβάλλον υγιές, ασφαλές και ευχάριστο για όλους τους χρήστες. Σεβόμενοι τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για την προστασία του περιβάλλοντος, οι επεμβάσεις που προτείνουμε στοχεύουν στη μείωση των ενεργειακών απαιτήσεων των κτηρίων ή των χώρων που ανακαινίζονται, επιδιώκοντας την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Στη συνεργασία μας με τις εταιρείες αναλαμβάνουμε το σχεδιασμό Εταιρικής Ταυτότητας για τα καταστήματα και τους επαγγελματικούς τους χώρους.

Αποκατάσταση παραδοσιακών και διατηρητέων κτιρίων

Με ιδιαίτερη ευαισθησία προς την ιστορία και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του κάθε τόπου, αναλαμβάνουμε την επισκευή και αποκατάσταση παραδοσιακών και διατηρητέων κτιρίων. Στόχος μας είναι αφενός η προστασία και η ανάδειξη της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής των κτιρίων και αφετέρου η εξασφάλιση της λειτουργικότητας της νέας χρήσης σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις. Για την επίτευξη των παραπάνω, απαιτείται βαθειά γνώση και σεβασμός των παραδοσιακών υλικών και τεχνικών, καθώς και των σύγχρονων τεχνικών αποκατάστασης. Το προσωπικό της εταιρείας σε συνεργασία με εξειδικευμένους μηχανικούς σε θέματα συντήρησης και αποκατάστασης, εξασφαλίζουν λύσεις που σέβονται την αρχική κατασκευή, αναδεικνύουν την πολιτισμική κληρονομιά και, με την εισαγωγή χρήσης στο κτίριο, δίνουν ξανά ζωή στα παλιά κελύφη.

Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική

Με τον όρο "βιοκλιματικός" περιγράφεται ο σχεδιασμός ο οποίος λαμβάνοντας υπόψη το τοπικό κλίμα, επιδιώκει την επίτευξη των βέλτιστων συνθηκών εσωτερικής άνεσης, με την αξιοποίηση των διαθέσιμων φυσικών πηγών και την ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.
Βασικές τεχνικές του βιοκλιματικού σχεδιασμού αποτελούν η θερμική προστασία του κτιριακού κελύφους, τα παθητικά ηλιακά συστήματα θέρμανσης - δροσισμού και τα συστήματα φυσικού φωτισμού.

Έκδοση Βεβαίωσης Μηχανικού - Τακτοποίηση αυθαίρετων κατασκευών - Ταυτότητα κτηρίου

Για κάθε συμβολαιογραφική πράξη που αφορά ακίνητο απαιτείται Βεβαίωση Μηχανικού, αποτελώντας την βεβαίωση νομιμότητας των υφιστάμενων κατασκευών και χρήσεων. Μετά από αυτοψία, αναλαμβάνουμε με ταχύτητα και υπευθυνότητα την έκδοση της βεβαίωσης για την ολοκλήρωση της δικαιοπραξίας.
Στην περίπτωση ύπαρξης αυθαίρετης κατασκευής ή χρήσης -μέχρι 27/7/2011- αναλαμβάνουμε την υπαγωγή του ακινήτου στις διατάξεις του νόμου 4495/17 περί αντιμετώπισης της αυθαίρετης δόμησης. Αξιοποιώντας την ισχύουσα νομοθεσία δίνουμε τη βέλτιστη δυνατή λύση, ώστε οι ιδιοκτήτες να τακτοποιούν τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες των ακινήτων τους και να έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε συμβολαιογραφικές πράξεις.
Συντάσσουμε τον πλήρη φάκελο με όλα τα απαιτούμενα στοιχεία που αποτελούν την «Ηλεκτρονική Ταυτότητα του κτηρίου».

Οικονομοτεχνικές μελέτες

Συντάσσουμε οικονομοτεχνικές μελέτες για να ερευνηθούν οι δυνατότητες αξιοποίησης ενός ακινήτου. Διερευνάται η εμπορική προοπτική μιας επένδυσης και εκτιμώνται τα μελλοντικά οικονομικά μεγέθη. Σκοπός της μελέτης είναι η υποβοήθηση των πελατών στη λήψη αποφάσεων σχετικά με την υλοποίηση μιας επένδυσης.

Συμβουλευτικές υπηρεσίες

Παρέχουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με την εξερεύνηση του κατάλληλου ακινήτου για την χρήση που ζητάει ο πελάτης. Διενεργούμε τους απαραίτητους ελέγχους σε ότι αφορά τις πολεοδομικές διατάξεις και τη νομιμότητα του κτηρίου ή του οικοπέδου, καθώς και την κατάσταση της υπάρχουσας κατασκευής και τις δυνατότητες επέκτασης.

e-genius.gr ...intelligent web software
Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.