Σημαντικές διακρίσεις στα Aluminium in Architecture Awards 2021 στην κατηγορία Sustainable Office Buildings με πιστοποίηση LEED GOLD

Τα βραβεία Aluminium in Architecture Awards 2021 που διοργανώθηκαν από την Boussias Communications, απένειμαν στην Κλέαρχος Μαλέας Αρχιτέκτονες Ο.Ε. στην κατηγορία Sustainability για το κτίριο γραφείων στην Αθήνα, τα εξής βραβεία:

1. Silver award για Sustainable Construction
2. Bronze award για Sustainable Architecture Design

Σύγχρονα πρότυπα σχεδίασης, καινοτόμες ιδέες και πρωτοποριακές λύσεις στη χρήση αλουμινίου, ως δομικό υλικό, παρουσιάστηκαν μέσα από τα έργα που υποβλήθηκαν και αξιολογήθηκαν από ανεξάρτητη επιτροπή που αποτελείτο από 21 ανώτατα στελέχη από τη βιομηχανία του αλουμινίου, αρχιτέκτονες και ακαδημαϊκούς. 
Οι νικητές όλων των κατηγοριών περιλαμβάνονται στη λίστα που ανακοίνωσε η κριτική επιτροπή.

Ο αρχιτέκτων Κλέαρχος Μαλέας (εκ μέρους της A&D Architects and Designers και managing partner της Κλέαρχος Μαλέας Αρχιτέκτονες Ο.Ε. ) μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δήλωσε :

«Σταθερή επιδίωξη μας είναι πάντα, η δημιουργία κτιρίων που εντάσσονται αρμονικά στο περιβάλλον έχοντας την απαιτούμενη χρηστικότητα για τον εκάστοτε επενδυτή. Το συγκεκριμένο κτίριο γραφείων στην Αθήνα , είναι ένα μοντέρνο, απόλυτα λειτουργικό κτίσμα που δίνει μια νότα πνοής και βιώσιμης ανάπτυξης στην περιοχή. Επίσης, λόγω της εφαρμογής εξειδικευμένων προδιαγραφών, έχει πιστοποιηθεί στην βαθμίδα Leed Gold ως προς το ενεργειακό του αποτύπωμα, για τη μελέτη και τη κατασκευή του. Φυσικά αυτό δεν θα ήταν δυνατόν χωρίς την αρίστη συνεργασία με την πολυεθνική εταιρεία ανάπτυξης ακίνητων Ten Brinke Greece, που μας εμπιστεύθηκε να δημιουργήσουμε από κοινού ένα κτίριο για το οποίο είμαστε όλοι περήφανοι. Τέλος, ευχαριστώ προσωπικά την επιτροπή που μας τίμησε με τις βραβεύσεις αυτές, οι οποίες έρχονται να πλαισιώσουν προηγούμενες διακρίσεις μας, όπως επίσης και την ομάδα των συνεργατών της A&D Architects and Designers που συνετέλεσαν στην επιτυχία αυτή.»

Η διάκριση αυτή αποτελεί σταθερή δέσμευση μας πως θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε κτίρια που υπηρετούν τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

e-genius.gr ...intelligent web software
Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.