1987 - Εκκλησία Αγίας Τριάδας στο Τορόντο, Καναδάς

Εργασίες:
Θέση: Οντάριο, Τορόντο, Καναδάς
Χρόνος μελέτης: 1987

Η εκκλησία της Αγίας Τριάδας είναι μια Αγγλικανική εκκλησία στο κέντρο του Τορόντο, στον Καναδά, στην Πλατεία Αγίας Τριάδας. Χτίστηκε το 1847 από τον αρχιτέκτονα Χένρι Μπόιερ Λέιν. Η Γοτθική Αναβίωση του σχεδιασμού της εκκλησίας είναι εμφανής στα υλικά και τα στοιχεία του κτιρίου. Όπως πολλές Γοτθικές Εκκλησίες, έχει χτιστεί με ασβεστόλιθο, ψαμμίτη, τούβλο, και ξύλο.  Ένα μοναδικό στοιχείο για το εξωτερικό του ναού είναι η σειρά από πολύχρωμες αψίδες κάτω από τις μαρκίζες.
Το κτίριο αποκαταστάθηκε βγάζοντας το υπάρχον κονίαμα από τις πέτρες αντικαθιστώντας το με καινούργιο πιο ενισχυμένο σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές που απαιτήθηκαν κατόπιν αναλυτικής μελέτης.
Όλες οι ξύλινες επενδύσεις και τα ξύλινα γλυπτά επισκευάστηκαν διότι είχαν υποστεί ζημιά σε μεγάλο βαθμό από ζωύφια. Οι πέτρινες όψεις του κτιρίου καθαρίστηκαν με τήρηση υδροβολής από την ευπάθεια του διοξειδίου του άνθρακα που τις κατέστρεφε και τις μετέτρεπε σε σκόνη, ενώ από τις όψεις αφαιρέθηκαν οποιαδήποτε βαψίματα και παλιές ακαθαρσίες. Τέλος τοποθετήθηκε ενδοδαπέδια θέρμανση ώστε να μπορέσει να απαλλαχθεί το κτίριο από την ανερχόμενη υγρασία του υπεδάφους.

Φωτογραφίες

Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
e-genius.gr ...intelligent web software
Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.