2010 - Δύο Συγκροτήματα τριών και τεσσάρων κατοικιών στα Χουλάκια Μυκόνου

Εργασίες:

Δύο Συγκροτήματα τριών και τεσσάρων κατοικιών
Θέση: Χουλάκια, Μύκονος – Κυκλάδες
Κατασκευή: 2010

Τα δύο συγκροτήματα τριών και τεσσάρων κατοικιών βρίσκονται  στην περιοχή Χουλάκια, σε απόσταση 3χλμ. από την Χώρα της Μυκόνου. Η περιοχή είναι ιδιαίτερα προνομιακή, λόγο της θέας προς τα γύρω νησιά (Τήνο, Δήλο, Σύρο) και του ηλιοβασιλέματος. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ένταξη του συγκροτήματος στο φυσικό περιβάλλον, ακολουθώντας τις κλίσεις του εδάφους, με πετρόκτιστους τοίχους, σχιστόπλακες και  βλάστηση της περιοχής. Η μετάβαση στην κατοικία γίνεται με μία σειρά από διαδοχικά εξωτερικά σκαλοπάτια και  πλακόστρωτα μονοπάτια.
Η κατασκευή έχει γίνει με παραδοσιακό τρόπο, με πλήρη σεβασμό στην αρχιτεκτονική των Κυκλάδων.
Για τη βάση των κατοικιών επιλέχτηκε τοπική πέτρα έτσι ώστε να ενσωματώνεται αρμονικά στο τοπίο, ενώ οι σοβατισμένοι  τοίχοι εξασφαλίζουν δροσιά στους εσωτερικούς χώρους κατά τους θερμούς μήνες του καλοκαιριού. Για τα μπάνια χρησιμοποιήθηκαν παλιές τεχνικές της περιοχής, εξολοκλήρου επενδεδυμένα με τσιμεντοκονία και τα τζάκια από τούβλο .
Λαμβάνοντας υπόψη της καιρικές συνθήκες  του Κυκλαδίτικου νησιού οι εξωτερικοί χώροι βρίσκονται σε σημεία προφυλαγμένα με πέτρινους τοίχους και χτιστά καθιστικά. Οι  δύο πισίνες των συγκροτημάτων έχουν ένα διευρυμένο υπαίθριο χώρο, στεγασμένο με πέργκολα. 

Φωτογραφίες

e-genius.gr ...intelligent web software
Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.