2008 - Συγκρότημα 45 Κατοικιών στην Κύθνο

Εργασίες:

Συγκρότημα 45 κατοικιών
Θέση: Σιμούσι, Κύθνος, Κυκλάδες
Χρόνος μελέτης: 2008

Κάθε κατοικία διαθέτει τους δικούς της υπαίθριους χώρους με μεγάλες βεράντες και κήπο που ορίζονται από χαμηλούς πέτρινους τοίχους (ξερολιθιές). Το σχήμα του οικοπέδου καθώς και ο προσανατολισμός του λειτούργησαν καθοριστικά στην επιλογή της θέσης του συγκροτήματος και στην οργάνωση της κάτοψης.
Οι κατόψεις των κατοικιών έχουν διαταχθεί ανά δύο σε επαφή, διαμορφώνοντας τρεις κτιριακούς όγκους με υπαίθριους χώρους ανάμεσα τους, στεγασμένους με πέργκολες για τη μέγιστη ιδιωτικότητα τους.
Στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου, στη βόρεια πλευρά του συγκροτήματος, οργανώνονται ανεξάρτητες αυλές για κάθε κατοικία με πρόσβαση από το δρόμο.
Τα συγκροτήματα χαρακτηρίζονται από την υψομετρική διαφορά των διαδοχικών δωμάτων που ακολουθούν την φυσική στάθμη του εδάφους, κάτι που συναντάται πολύ συχνά στις όψεις των σπιτιών κατά μήκος των δρόμων της Κύθνου.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα μορφολογικά στοιχεία των όψεων, καθώς επίσης και του εσωτερικού των κατοικιών, προκειμένου να συνάδουν με το χαρακτήρα και την Ιστορία της Κυκλαδίτικης Αρχιτεκτονικής και αισθητικής.

Φωτογραφίες

e-genius.gr ...intelligent web software
Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.