2020 – Βραβευμένο Βιοκλιματικό Κτίριο Γραφείων στη Λ. Αλεξάνδρας 119

Εργασίες:

Θέση: Λεωφ. Αλεξάνδρας 119, Αμπελόκηποι, Αθήνα
Οριστική μελέτη: 2019
Ενεργειακή πιστοποίηση : LEED GOLD
Βραβεία : SILVER SUSTAINABLE CONSTRUCTION
                  BRONZE SUSTAINABLE DESIGN

Το Δεκέμβριο του 2020 αποπερατώθηκε η κατασκευή ενός νέου επταώροφου κτιρίου στη Λ. Αλεξάνδρας 119 στην Αθήνα, ιδιοκτησίας TEN BRINKE HELLAS. Σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο A&D Architects and Designers και τον Κλέαρχο Μαλέα και περιλαμβάνει γραφεία, χώρους διαλέξεων καθώς και υπόγειους χώρους στάθμευσης με συνολικό εμβαδό 6900τμ.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στη μορφή και στη χωροθέτηση του νέου κτιρίου, ώστε αφενός να εντάσσεται αρμονικά στο υπάρχον δομημένο περιβάλλον και στη γεωμορφολογία της περιοχής και αφετέρου να ξεχωρίζει, αφήνοντας το αποτύπωμα της εποχής του. Το βασικό στοιχείο της μορφολογικής λύσης των όψεων που επιλέχθηκε είναι η χρήση διάτρητων πάνελ από αλουμινοκυψέλες, στο χρώμα του οξειδωμένου χαλκού. Τα πάνελ λειτουργούν ως σκίαστρα στην κύρια όψη με νότιο προσανατολισμό προς την Λ. Αλεξάνδρας και στις άλλες όψεις, που οι απαιτήσεις για σκίαση είναι μικρότερες, εμφανίζονται ως ‘’στηθαία’’ ολοκληρώνοντας το αισθητικό σύνολο του κτιρίου.

Παράλληλα, το κτίριο σχεδιάστηκε σύμφωνα με τα αμερικάνικα πρότυπα για ενεργειακή πιστοποίηση κατά LEED. Επιλέχτηκαν υλικά μικρής ενεργειακής επιβάρυνσης για την κατασκευή, συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας για τη λειτουργία του και φυτεύτηκαν, εκτός του περιβάλλοντα χώρου, μεγάλα τμήματα των δωμάτων σε όλους τους ορόφους για τη βελτίωση το μικροκλίματος της περιοχής.

 

Βραβεία & Πιστοποίηση

Φωτογραφίες

e-genius.gr ...intelligent web software
Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.