2018 - Βιοκλιματικό Κτίριο Γραφείων στους Αμπελόκηπους

Εργασίες:

Θέση: Λεωφ. Αλεξάνδρας 119, Αμπελόκηποι, Αθήνα
Οριστική μελέτη: 2018
Υπό κατασκευή

Ένα νέο επταώροφο βιοκλιματικό κτίριο, συνολικού εμβαδού 6896,03 μ2 κατασκευάζεται στην περιοχή Αμπελόκηποι του Δήμου Αθηναίων. Θα περιλαμβάνει καταστήματα, γραφεία και χώρους διαλέξεων, καθώς και χώρο στάθμευσης σε τρία υπόγεια επίπεδα.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στη μορφή και τη χωροθέτηση του νέου κτιρίου, ώστε αφενός να εντάσσεται αρμονικά στο υπάρχον δομημένο περιβάλλον και στη γεωμορφολογία της περιοχής και αφετέρου να ξεχωρίζει, αφήνοντας το αποτύπωμα της εποχής και των δημιουργών του. Το βασικό στοιχείο της μορφολογικής λύσης που επιλέχθηκε είναι η χρήση διάτρητων πανέλων από αλουμίνιο, στο χρώμα του οξειδωμένου χαλκού. Τα πανέλα λειτουργούν ως σκίαστρα στην κύρια όψη προς την Λεωφ. Αλεξάνδρας που έχει νότιο προσανατολισμό και στις πίσω όψεις, που οι απαιτήσεις για σκίαση είναι μικρότερες, εμφανίζονται ως ‘’στηθαία’’ ολοκληρώνοντας αισθητικά το σύνολο του κτηρίου.

Παράλληλα, το κτίριο σχεδιάστηκε σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα για τα βιοκλιματικά κτίρια. Επιλέγεται η χρήση υλικών μικρής ενεργειακής επιβάρυνσης στην κατασκευή, τοποθετούνται ενισχυμένα τριπλά υαλοστάσια, φυτεύεται ο περιβάλλον χώρος και μεγάλα τμήματα των δωμάτων, βελτιώνοντας το μικροκλίμα, και χρησιμοποιούνται φωτοβολταϊκά πάνελς για την τροφοδότηση του νυχτερινού φωτισμού. Μετά το πέρας της κατασκευής, το κτίριο θα πληροί τις προϋποθέσεις για να λάβει την πιστοποίηση κατά LEED σε επίπεδο Gold.

 

Φωτογραφίες

e-genius.gr ...intelligent web software
Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ