2005 - Κεντρικό Κτίριο Διοίκησης της Τράπεζας Χανίων στα Χανιά, Κρήτη

Εργασίες:
Θέση: Χανιά, Κρήτη
Διαγωνισμός: 2004 Ι 1ο βραβείο
Κατασκευή: 2005

Ο σχεδιασμός του κτιρίου είναι εμπνευσμένος από τα παλαιά τείχη των Χανίων. Η επιβλητικότητα της όψης δίνει μια σοβαρότητα και στατικότητα, ώστε να αναδειχθεί η έννοια του θεσμού που αντιπροσωπεύει η εταιρία.
Ταυτόχρονα όμως, η φιλοσοφία της ευκαμψίας που πρέπει να έχει μια συνεταιριστική τράπεζα, αντιπροσωπεύεται σχεδιαστικά μέσω της σχέσης μεταξύ γυαλιού και πέτρας, όπου το γυαλί κλίνει προς τα μέσα δίνοντας του μια στατικότητα ως υλικό, ενώ η πέτρα ως επιδερμίδα κλίνει προς τα έξω δίνοντας της με αυτόν τον τρόπο ελαφρότητα.
Η ανάπτυξη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, που διαθέτει το πλεονέκτημα του τοπικού προσανατολισμού, πραγματοποιήθηκε μέσω της αρχικής εδραίωσής της στο Νομό Χανίων και τη σταδιακή επέκταση του δικτύου των υποκαταστημάτων της σε όλο το νησί, ώστε να βρίσκεται κατά το δυνατό πλησιέστερα στις αγορές και τους ανθρώπους στους οποίους απευθύνεται.

Φωτογραφίες

-ΧΑΝΙΩΝ-
-ΧΑΝΙΩΝ-
-ΧΑΝΙΩΝ-
-ΧΑΝΙΩΝ-
-ΧΑΝΙΩΝ-
-ΧΑΝΙΩΝ-
e-genius.gr ...intelligent web software
Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.