2017 - ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΑΒ Βασιλόπουλος στην οδό Μητροπόλεως

Εργασίες:

Θέση: οδός Μητροπόλεως 72, Αθήνα
Κατασκευή: 2017
Βράβευση: 1ο βραβείο RETAIL STORE SUPER MARKET 2017
retail sm award
Αρχιτεκτονική μελέτη: Κλέαρχος Μαλέας Και Συνεργάτες Ε.Ε.
Συνεργάτες Αρχιτέκτονες: Έλενα Τουμπακάρη, Σπύρος Χρυσός, Αγγέλικα Γερασιμοπούλου
Στατική Μελέτη: Δ. Πάστρας Και Σια Ελλάς Ε.Ε
H/M Μελέτη: Τ.Ε.Μ.Ε.Κ. Α.Ε.
Φωτογραφίες: Δημήτρης Κεφάλας DΚ Art Studio

Στην καρδιά της Αθήνας επί της οδού Μητροπόλεως, ένα Ιστορικό Διατηρητέο Κτίριο, έργο του αρχιτέκτονα Β. Τσαγρή, που αποτελεί σημαντικό δείγμα της μεταβατικής περιόδου της αρχιτεκτονικής από τον ύστερο νεοκλασικισμό προς το μοντέρνο κίνημα , φιλοξενεί μια σύγχρονη χρήση, ένα Κατάστημα Τροφίμων της γνωστής εταιρείας ΑΒ Βασιλόπουλος.
Σεβόμενοι τα εσωτερικά διατηρητέα και πρόσφατα ανακαινισμένα στοιχεία του Κτιρίου, από τις περίτεχνες οροφές με τα βιτρό και τα διακοσμητικά, τα ιδιαίτερα μπρούτζινα κιγκλιδώματα και τα ασπρόμαυρα δάπεδα σκακιέρα του Ισογείου, έως το περίοπτο πατάρι και τον περιμετρικό εξώστη με τα σκαλιστά φουρούσια του, υλοποιήθηκε μια πρωτότυπη αρχιτεκτονική πρόταση διαλόγου των σύγχρονων απαιτήσεων του Καταστήματος και της εταιρικής ταυτότητας με την παλαιά και ιδιαίτερη μορφολογία του χώρου.
Εξωτερικά η Ιστορία του Κτιρίου με το στέγαστρο που σηματοδοτεί την εποχή δεν επιτρέπει αλλαγές και συνεχίζει με αυτόν τον τρόπο να παραμένει ως Κτίριο απαραίτητο για την Μελέτη της ιστορίας της Αρχιτεκτονικής.
Το κατάστημα αναδείχθηκε ως το καλύτερο κατάστημα στο εγχώριο οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων, λαμβάνοντας στην 16η Διοργάνωση του Οργανισμού Retail Business Awards το πρώτο βραβείο RETAIL STORE SUPER MARKET για το 2017.

Φωτογραφίες

e-genius.gr ...intelligent web software
Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.