2019 - Νέα Τράπεζα

Περιγραφή:

Σχεδιασμός αρχιτεκτονικής εταιρικής ταυτότητας
Προμελέτη: 2019

Η πρόταση αφορά στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του πρότυπου καταστήματος μιας νέας τράπεζας που θα ενσωματώνει τα χαρακτηριστικά της εταιρικής ταυτότητας. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον φιλικό και οικείο που θα έχει στο επίκεντρο τον πελάτη. Είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένα μοντέλο ευπροσάρμοστο που να μπορεί να διαφοροποιηθεί σε κάθε κατάστημα χωρίς να χάνει τον χαρακτήρα του.


Το κατάστημα αποτελείται από δύο χώρους, τον κύριο χώρο λειτουργίας και επικοινωνίας με τους πελάτες και το χώρο βοηθητικών χρήσεων για τους υπαλλήλους. Ο κεντρικός χώρος διαμορφώνεται σε ανοιχτή διάταξη και περιλαμβάνει 6 λειτουργικές ζώνες κοινής αισθητικής, με στοιχεία προσαρμοσμένα στην λειτουργία του κάθε χώρου.


Στα υλικά κυριαρχεί η υφή του ξύλου σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις και το λευκό ενώ, παράλληλα, γίνεται ένα παιχνίδι με τα χρώματα της εταιρικής. Η επιλογή των επίπλων και των φωτιστικών στον κεντρικό χώρο αναμονής και ο χώρος φιλοξενίας των παιδιών δημιουργούν την αίσθηση του ευπρόσδεκτου, την αίσθηση του «σπιτιού». Η εξυπηρέτηση πελατών για τις οικονομικές συναλλαγές τους διαφέρει από τη συνηθισμένη μορφή των ψηλών ταμείων και γίνεται σε χαμηλά γραφεία με καλύτερη οπτική επαφή και μεγαλύτερη άνεση συναλλαγής για τον πελάτη. Οι συναντήσεις με τους πελάτες προτείνονται σε δύο ειδικά ηχομονωμένους ημιδιαφανείς χώρους, οι οποίοι εντάσσονται αρμονικά στον χώρο του τραπεζικού καταστήματος. Τέλος, το ύφος και η αισθητική εσωτερικά αντικατοπτρίζεται και εξωτερικά με την επιλογή όμοιων υλικών και χρωμάτων, δημιουργώντας ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

Φωτογραφίες

.masterplan-materials
.New Bank view 1a
.New Bank view 2a
.New Bank view 3a
.New Bank view 4a
.New Bank view
.New colours bank exterior 5a
.New Bank Exterior Night
.-1-
e-genius.gr ...intelligent web software
Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.