2017 - Ιδιωτικό Αποτεφρωτήριο στην Αυλίδα

Εργασίες:

Θέση: Αυλίδα, Χαλκίδα
Προμελέτη: 2017

Στην Αυλίδα του Δήμου Χαλκιδέων, σε μία αγροτική έκταση 5,5 στρεμμάτων, μία ιδέα για ένα κτίριο παίρνει μορφή, για να συνοδεύσει με σεβασμό μία ιδιαίτερη, σκληρή, αλλά και αναπόφευκτη στιγμή της ανθρώπινης ύπαρξης.

Η αρχιτεκτονική ιδέα των A&D βασίστηκε στην αναζήτηση μίας μορφής συμβίωσης μεταξύ του κτιρίου και της τοποθεσίας του. Ένα οικολογικό κτίριο με φυτεμένα δώματα, φωτοβολταϊκά στις στέγες του, με το νερό το οποίο εκτός από τις κατευναστικές του ιδιότητες, θα χρησιμεύει για το δροσισμό, αλλά και την εφεδρική πυροπροστασία του κτιρίου.

Η κτιριακή σύνθεση αποτελείται από χώρους όπως είναι η Υποδοχή, τα Γραφεία Προσωπικού, το Αποτεφρωτήριο, η Αίθουσα Τελετών, το Αναψυκτήριο, καθώς και άλλους Βοηθητικούς και Η/Μ χώρους. Η αίθουσα των τελετών, η οποία βρίσκεται στον ψηλότερο όγκο του κτιρίου, παραπέμπει στην ιδέα της ανάτασης του νεκρού κατά τη διάρκεια του αποχαιρετισμού, ενώ το Αναψυκτήριο με θέα προς το τεχνητό ποτάμι, έχει ως στόχο να καταπραΰνει την επίπονη αίσθηση του αποχωρισμού.
Τα κύρια υλικά του κτιρίου θα είναι το μπετόν και το γυαλί, ενώ το σκουριασμένο μέταλλο του καυστήρα υποδηλώνει το φθαρτό της ζωής.

Φωτογραφίες

Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
e-genius.gr ...intelligent web software
Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ