2008 - Residences in Kythnos

Tasks:

Residential complex
Location: Simousi, Kythnos, Cyclades, Greece
Design: 2008

Each house has its own outdoor space with both a back and a front yard. The large terrace and garden are surrounded by low stone walls facing the panorama. The site's shape and orientation played a decisive role for the complexes’ location and the organization of its plans.

The floor plans are arranged in pairs, forming three building volumes. Among the building volumes, sheltered outdoor areas have been designed with pergolas.
Each house has its own independent yard accesible from the main street. The residences have been arranged adjacently according to the height difference respecting the the ground’s natural incline. This level difference is encountered in the housing facades along the streets of Kythnos.

Particular emphasis has been given to all architectural elements as well as the interior design in order to observe the character and history of the islands Cycladic architecture and style.

Photos

e-genius.gr ...intelligent web software
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline