2018 - Bioclimatic office building in Athens

Tasks:

Location: Alexandras Av., Ampelokipi, Athens, Greece
Design: 2018

A new 7-storey building - total area of 6893,03 m2- has been designed in the district of Ampelokipi in Athens. It will be comprised of stores, offices and lecture venues, as well as parking plots in three underground levels.

The designers have focused primarily on both form and location of the new building so that it agrees harmoniously with the existing built environment and geomorphology of the area. Additionally, it has been so fashioned so that it stands out and leaves the imprint of the era and its creators. The key element of selected morphology is the perforated aluminium façade, in the colour of oxidized copper. The panels act as sun shaders on the south side of the building to the Alexandras Avenue and as parapets on back sides.

At the same time, the new building will be energy efficient. Low energy charge transfer materials will be used, high energy efficient triple glazing will be installed, large parts of the terrace will be planted, enhancing microclimate, and photovoltaic solar panels will be used for the night lighting.

Photos

e-genius.gr ...intelligent web software
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline